PLEXIGLAS® og bærekraft - Den perfekte alliansen

Kan syntetisk plast og bærekraft virkelig eksistere side om side?
Publisert: tirsdag 30. mai 2023

På overflaten kan det virke som en motsetning, men la oss presentere deg for PLEXIGLAS® - et materiale som endrer spillereglene og bringer bærekraft inn i plastverdenen. La oss utforske hvorfor PLEXIGLAS® er det ressursbesparende valget for i dag og fremtiden, uten å ofre miljøvennlighet.

Miljøvennlig produksjon og bearbeiding

Plexon AS ønsker å gjøre det vi kan for miljøet og benytter derfor PLEXIGLAS® fra den tyske produsenten, Röhm. De som oss er opptatt av miljøet i hvert eneste trinn av produksjonsprosessen. Produksjonen av PLEXIGLAS®-plater oppfyller strenge standarder i henhold til DIN ISO 9001 for kvalitetsstyringssystemer og DIN ISO 14001 for miljøstyringssystemer.

La oss se nærmere på noen av de miljøvennlige prosessene som iverksettes ifm produksjon av PLEXIGLAS®:

  • Utslippskontroll: Gassutslipp fra produksjonen av PLEXIGLAS®-plater blir nøye håndtert ved hjelp av passende metoder som biologiske filtre eller termisk etterbehandling. Dette sikrer at utslippene reduseres til et minimum og ikke skader miljøet.
  • Effektiv avfallshåndtering: Produksjonsprosessen genererer kun minimale mengder avfallsvann, som gjennomgår en skreddersydd behandlingsprosess. I tillegg blir avfallet fra produksjonen ikke kastet, men gjenbrukt for å skape nye materialer. Dette fremmer en sirkulær økonomi og minimerer unødvendig avfall.
  • Energifokus: De fleste produksjonsanleggene er sertifisert i henhold til DIN ISO 50001 for energistyringssystemer. Dette betyr at energiforbruket optimaliseres for å redusere den totale miljøpåvirkningen.

Trygghet for miljø og helse

PLEXIGLAS®-produktene er utviklet med fokus på både miljø og helse. Basert på dagens kunnskap inneholder PLEXIGLAS®-produktene ingen stoffer med en kjemisk struktur som er akutt giftige, kreftfremkallende eller skadelige for reproduksjon.

Lang Levetid

PLEXIGLAS® er ikke bare bærekraftig i produksjon, men også i bruk. Materialet består av ekstremt sterke og UV-stabile molekyler som gir det enestående stabilitet og gjennomsiktighet over tid. Tenk deg å ha produkter som selv etter 30 år, ikke viser tegn til guling, krakelering eller redusert gjennomsiktighet! 

Dette gjør PLEXIGLAS® til det ideelle valget for utvendig og industriell bruk, til butikkinnredninger, eksponeringsløsninger, møbler & interiør, belysning, hjem, hage og båt. 

En verden av muligheter

PLEXIGLAS® har bevist sin holdbarhet gjennom standardiserte forvitringstester. I motsetning til mange andre plastmaterialer som blir dramatisk endret. 

Plexon AS

Plexon benytter i hovedsak PLEXIGLAS® i sin produksjon.
Det betyr at materialene fraktes innenfor Europa og at transportdistansen dermed ikke belaster mer enn nødvendig.
Vi produserer lokalt i Norge og veien fra produksjon til kunde er kort.

Materialene i våre produkter kan resirkuleres og benyttes på nytt, men skulle noe havne i restavfall og bli brent, avgir materialet ikke skadelige stoffer.

Vi tilbyr varige produkter som bidrar til et bærekraftig og redusert forbruk. Vi tilbyr også våre kunder å sende produkter som ikke lengre er i bruk tilbake til oss for resirkulering.

Relaterte saker

Banner Bloggartikkel Fakta Om Plexiglas 04 1200X720 1200 620 Px
Visste du dette om plexiglass?

15. mar. 2023

Vi elsker PLEXIGLAS® og nå skal vi fortelle deg hvorfor vi digger dette materialet!

Screenshot 2023 03 24 At 11 06 13
Se filmen om Plexon og Plexibutikken!

24. mar. 2023

Velkommen til vårt plexiunivers! Vi lover å begeistre deg!