Naturhistorisk Museum "Livets tre" | Prosjekter | Plexon

Naturhistorisk Museum "Livets tre"

"Utstillingen Livets tre forteller den store historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Den tar deg bakover i tid langs stamtreet til nålevende arter helt tilbake til livets opprinnelse. Ikke bare kan du se nålevende dyr og fossile slektninger. Med livaktige rekonstruksjoner basert på den nyeste forskningen, kan publikum nå for første gang i Norge stå ansikt til ansikt med flere av våre egne og andre dyrs utdødde forfedre. Bli med på en enestående ferd langs vår egen og andre organismers evolusjonshistorie, og se hvor vi alle hører hjemme på livets tre".

Plexon vant konkurransen med å levere store veggmontre med integrert LED og flere større frittstående glassrom til denne utstillingen.

Plexon utviklet, produserte og monterte tilsammen 23 meter veggmontre, med integrert LED i et løst topplokk. For alle veggmontre ble det brukt klart pleksiglass som har en bedre gjennomsiktighet enn vanlig glass. De 6 selvbærende glassrommene ble levert og montert med 10mm klart diamantglass hvorav ett panel er en 10mm plexiglassplate med en omtrentlig usynlig avtagbar luke. Det største glassrommet er 20 kvm. Plexon anbefalte diamantglass til disse for optimal bæring, samtidig er diamantglass helt uten farge, i motsetning til rimelige vanlig glass. Alle glassrom fikk gjennomsiktige dragere og påmontert mange spoter med ulik spredningsgrad.

Store veggmontre og 3 tonn glass ble montert av Plexon side om side med museets zoologer og paentologer. Utstillingen åpnet 12. januar og skal stå i 4 år. Vi gleder oss over at museet og besøkende er fornøyde!