Visste du dette om plexiglass?

Vi elsker PLEXIGLAS® og nå skal vi fortelle deg hvorfor vi digger dette materialet!
Publisert: onsdag 15. mars 2023

PLEXIGLAS® er et svært allsidig materiale som kan brukes til det meste fordi det enkelt kan bøyes, kuttes, limes og tilpasses akkurat slik du ønsker det. Det betyr at det kun er fantasien som setter begrensninger for hva vi kan få til. I tillegg til dette er materialet 100% resirkulerbart, helt uten giftige gasser. Velger du produkter laget av PLEXIGLAS® så har du samvittigheten ren.

Hva er egentlig plexiglass?

Plexiglass og akryl er det samme, men merkenavnet PLEXIGLAS® har vokst seg så sterkt at mange kaller akrylplast eller plastplater for plexiglass. Merkenavnet PLEXIGLAS® tilhører den tyske produsenten Röhm. Det er laget av akryl (Methylmetacrylat) og er et av de mest raffinerte oljebaserte produkter som finnes. Som en av de mest tilpasningsdyktige plastene i verden, er PLEXIGLAS® alltid etterspurt når det stilles høye krav til et materiale. Derfor er PLEXIGLAS® materialet vi benytter i de fleste av våre produkter, nettopp fordi kvaliteten er upåklagelig.

Visste du at;

  • PLEXIGLAS® er 52% lettere enn vanlig glass ved samme størrelse og tykkelse.
    Det gjør det enkelt å flytte på, montere eller installere uten fare for ryggskader.  
  • PLEXIGLAS® er 7-8 ganger mer slagfast enn glass? Materialet er svært motstandsdyktig mot støt, slag og brudd og egner seg derfor godt til bruk i utsatte områder.  
  • PLEXIGLAS® har en fantastisk optisk klarhet og har 5% mer lysgjennomføring enn vanlig glass.
    Materialet er fritt for optisk forvrenging og du slipper det grønne skjæret vi ofte ser i glass.
  • PLEXIGLAS® har 30 års garanti mot solbleking/guling og krakelering, også ved utendørs bruk. Produktet inneholder naturlig UV-beskyttelse og er ekstremt slitesterkt og værbestandig.
  • PLEXIGLAS® er godkjent for produksjon til bruk i næringsmiddel- og medisinsk industri.

Stilrent og moderne materiale hvor kun fantasien setter begrensninger

PLEXIGLAS® er godt egnet til alle slags bruksområder og gir et stilrent og moderne inntrykk. Enten du skal ha takplater til pergolaen på terrassen, spisebord eller beskiltning på bygg. PLEXIGLAS® plater har lysledende egenskaper - perfekt for skilting og belysning eller større kunstinstallasjoner.
Den optimale kombinasjon av uovertruffen gjennomsiktighet, glans, allsidig overflatefinish og god formbarhet, gjør at materialet oppfyller tekniske og designmessige krav.

Hvis uhellet er ute

I branner er det største problemet røykgasser. Omtrent 80 prosent av alle dødsulykker skjer på grunn av utvikling av røykgasser. Materialet avgir ikke giftige gasser. PLEXIGLAS® er toksikologisk sikre som definert i DIN 53436, altså et trygt materiale som fint kan brukes i utsatte områder.

Relaterte saker

Banner Bloggartikkel Plexiglas Og Bærekraft 1200X720
PLEXIGLAS® og bærekraft - Den perfekte alliansen

30. mai 2023

Kan syntetisk plast og bærekraft virkelig eksistere side om side?