Perspective - Fjord Oslo 2022

Vinner av Lysprisen 2023 i åpen klasse! Publikumsvennlig lyskunst på sitt aller beste.

Dame beskuer kunstprosjektet; Fjord Oslo, bestående av vegger i plexiglass med utskjæringer belyst med LED-lys.
Foto: Antero Hein

Perspective

Kunden hadde en visjon til et lyskunstprosjekt og trengte en partner for å materialisere kunstverket. Her ble Plexon kontaktet og dermed var dette spennende og gjensidig lærerike samarbeidet i gang.

Vi har levert;
Endlighten passasje, gravert og lyssatt med digital LED.

Ved å kombinere skiftende lys og tåke, gjennomskinnelig glass, flyktige graveringer og atmosfærisk lydbilde, skaper PERSPECTIVE et oppslukende miljø der natur, teknologi og mennesker sammen skaper en drømmeaktig og futuristisk opplevelse.

Publikum beveger seg gjennom installasjonen og silhuettene deres blir et viktig element i den visuelle opplevelsen som inviterer til en engasjerende refleksjon over vår felles fremtid.

Har du et prosjekt?

Kontakt en av våre spesialister, så kan vi hjelpe deg i gang.

"Fjord Oslo 2022 fremhever identitet, og dermed også merkevarebygging. 
Det skapes en visuell lysende estetisk opplevelse. Lyset settes på agendaen for alle, og sprer et viktig budskap langt utenfor belysningsbransjen.

Her oppnår vinneren en wow-effekt og det inspirerer ved å vise hvordan lyset kan brukes til å fremheve forskjellige visuelle stemninger ved bruk av lys.
Hver installasjon er unik og har sin egen tekniske løsning.

Fjord Oslo introduserer et bredt publikum for nye og kunstneriske måter å bruke lys på. Dette er gjort på en forbilledlig måte og kan inspirere til ny og kreativ bruk av lys og lysteknologi." 

"Helt enkelt et godt bidrag til lysbransjen. Fjord Oslo oppmuntrer til utvikling av mer kunstnerisk bruk av lys og teknologi.

Her har man skapt en unik opplevelse midt i den mørkeste og mest stille tiden på året. Prisvinneren bidrar til å aktivisere Oslo sentrum, og den gir en inkluderende, magisk og inspirerende opplevelse for både Oslos innbyggere og besøkende. Løsningen tilfører noe til det åpne byrom og lar folk utforske byrommet slik de pleier, samtidig som de opplever hvordan lys kan forvandle det til en helt ny opplevelse. Juryen konkluderer at her har vi et skikkelig FOMO event, og håper at prisen kan inspirere til flere lysende arrangementer."

Foto: Antero Hein
Foto: Ole Martin Sandness
Foto: Antero Hein

PERSPECTIVE ble realisert fra idé til ferdig kunstinstallasjon på svært kort tid, takket være Plexon, som mottok konseptet med åpent sinn, inspirerende entusiasme og en konstruktiv, løsningsorientert tilnærming. Samarbeidet resulterte i en varm, effektiv og kreativ prosess, og et kunstverk av høy kvalitet med nøye oppmerksomhet på presis detaljering og perfekt finish, alt muliggjort av Plexons høye tekniske kompetanse i alle ledd. For Fjord Studio ble dette prosjektet begynnelsen på et fantastisk samarbeid med Plexon, og vi ser frem til å utvikle flere kunstverk sammen med dem.

Anastasia Isachsen, kunstnerisk leder Fjord Studio

Vi skaper blikkfang med

kreative løsninger i plexiglass og LED

 

Med over 30 års erfaring med spesialproduksjon av plexiglass har vi en unik kompetanse som kommer våre kunder til gode. Med oss på laget kan du være trygg på at du får gode råd, kreative idèforslag og kostnadseffektive løsninger som varer. Med hovedkontor og produksjon i Vestfold, leverer vi raskt til hele Norge.

 

Kontakt oss