Lysdesign til Østbanehallen i Oslo

Østbanehallen, et knutepunkt for reisende- og handlende i Oslo. Den spektakulære "lys veggen" har gledet mange besøkende og vunnet flere priser nasjonalt og internasjonalt. Et moderne kunstverk.

Foto: Tomasz Majewski

Pixelveggen i Østbanehallen - Et unikt prosjekt!

Belysningen i denne fasinerende gamle bygningen fremhever dens opprinnelige historie og tidligere funksjon som avgangshall for passasjerer som brukte jernbanen. Den funksjonelle belysningen er produsert med den nyeste teknologien og omfatter 6000 dioder.

Prosjektet har vunnet en rekke priser, og er unikt i verdenssammenheng:

Vinner av Norsk Lyspris 2015  "Beste innendørsprosjekt"
Vinner av nordisk Lyspris 2015
Vinner av internasjonal Lyspris 2015

Østbanehallens belysningskonsept opplever fortsatt stor interesse fra alle verdenshjørner.
Lysdesigner Morten Jensen mener Norsk og Nordisk Lyspris er noe av grunnen.

I samarbeid med lysdesign-selskapet ÅF Lighting har Plexon sørget for 88 store pixelplater som henger i Østbanehallen i Oslo. Hver av platene kan vise 16,7 millioner farger per plate, og inneholder hele regnbuens spekter, som skiftes etter inspirasjon fra en soloppgang gjennom dagen. Morgen og kveld kombineres det hele i et show med musikk. Det finnes uendelige muligheter. Alt er opp til programmereren.

Byggherre for prosjektet er ROM Eiendom.

Har du et prosjekt?

Kontakt en av våre spesialister, så kan vi hjelpe deg i gang.

 

 

Foto: Tomasz Majewski
Foto: Østbanehallen
Foto: Tomasz Majewski

Vi skaper blikkfang med

kreative løsninger i plexiglass og LED

 

Med over 30 års erfaring med spesialproduksjon av plexiglass har vi en unik kompetanse som kommer våre kunder til gode. Med oss på laget kan du være trygg på at du får gode råd, kreative idèforslag og kostnadseffektive løsninger som varer. Med hovedkontor og produksjon i Vestfold, leverer vi raskt til hele Norge.

 

Kontakt oss